Tarot Cursus

Deze cursus is onderdeel van de Intuïtietraining.
Heb je al de workshop Ontmoet jouw Gids gevolgd en Energie? Of heb je dat al via andere opleidingen getraind?
Dan kun je deze tarotcursus ook als losse cursus volgen.

Intuïtief Tarot

In deze praktische tarot cursus leer je werken met tarotkaarten en hoe je deze
intuïtief kunt duiden. Je leert de tarotkaarten niet stuk voor stuk uit het hoofd, maar je leert de kaarten te duiden vanuit gevoel, afgestemd op de vraag of situatie. Of je nou wilt leren de kaarten voor jezelf te duiden, voor mensen om je heen,  deze cursus leert je tarotkaarten duiden in elke situatie.

Aan de hand van oefeningen en werkbladen leer je hoe je de kaarten kunt bekijken en invoelen, zodat je de kaarten kunt gebruiken als verlengstuk van jouw intuïtie om inzichten en adviezen te krijgen.


Praktijkgericht


In deze cursus intuïtief tarot maak je in drie dagdelen kennis met tarotkaarten.

In de meeste cursussen gaat veel tijd zitten in het leren van de kaartbetekenissen, terwijl in deze cursus de kaarten een ondersteuning zijn om jouw intuïtie te leren herkennen. De beelden van de kaarten helpen je woorden te geven aan de gevoelens die je hebt zodat je leert onderscheid te maken tussen verstand en gevoel. Dat maakt het makkelijker om te onderbouwen waarom je iets voelt en het geeft helderheid wat je met jouw gevoelens moet doen.


Op die manier is de tarot een hulpmiddel om jouw zesde zintuig te ontwikkelen , een spiegel van het onderbewuste.

Dit is een praktijkgerichte cursus waarin je leert vanuit intuïtie de kaarten te duiden. Je krijgt een basis mee om te kunnen werken met de kaarten en in de cursus oefenen wij met het intuïtief interpreteren. Vervolgens kan je door oefening groeien in het werken met tarotkaarten.


In mijn ervaring is het gebruiken van een hulpmiddel op intuïtieve wijze een stuk betrouwbaarder dan "gewoon maar voelen". Meestal komen met gewoon voelen toch jouw eigen emoties en gedachten er tussendoor. Door af te stemmen op een kaart en de afbeelding te laten spreken hoor je duidelijker het onderscheid tussen ingevingen en jouw eigen gedachten.

Zie deze lessen dus niet als; kaartleggen, maar als intensieve oefenlessen waarin je afstemt op vraagstukken en leert jouw spirituele vermogens aan te spreken antwoorden te geven.


Ervaring met het werken met tarotkaarten is geen vereiste, je leert vanaf het begin de afbeeldingen te duiden met jouw gevoel. Dit doen we aan de hand van werkbladen en oefeningen, je hoeft dus niet "maar te zeggen wat je voelt". De werkbladen bieden een concrete basis om de afbeeldingen om te zetten naar adviezen en inzichten. Er worden verschillende methodes besproken en manieren om tot een zuivere reading te komen, omdat het in contact komen met jouw intuïtie voor iedereen anders werkt.Wat is de invulling van de drie dagdelen?


Les 1: De herkomst en het gebruik van tarotkaarten worden behandeld en er wordt een begin gemaakt met het leggen van de kaarten.  Aan de hand van een werkblad leer je de kaart intuïtief te duiden. Je leert een karakterbeschrijving te maken aan de hand van 1 kaart, voor een medecursist en een persoon uit de omgeving van de cursist. Je krijgt huiswerk mee zodat je ook thuis doelgericht kan oefenen met de kaarten.


Les 2: Het huiswerk wordt besproken. Er wordt dieper ingegaan op de kaarten. Je leert hoe je de afbeelding van de kaart kan omzetten in woorden die antwoorden geven op belangrijke levensvragen. Legpatronen worden geoefend om de kaarten te raadplegen aan de hand van concrete vragen, zoals inzicht in Verleden, Heden & Toekomst en hoe je de consequenties van keuzes zichtbaar kan maken.

Je leert het verband te leggen tussen verschillende kaarten en  een duidelijk verhaal met samenhang te maken.


Les 3: In les 3 krijf je  nieuw materiaal met legmethodes. Uitgebreide legpatronen komen aan bod waarmee je een algemeen inzicht in het levenspad kan krijgen en antwoorden over relaties leert geven. Professionalisering en verwoording wordt kritisch bekeken.


In alle delen is er aandacht voor ethiek en verantwoordelijkheid in het leggen van de tarotkaarten voor anderen.


Onderdeel van de Intuïtietraining
Deze losse tarotcursus is vooral geschikt als je al enige kennis hebt van meditatie en contact met jouw gidsen. Ik heb ervaren dat het veel makkelijker wordt om de zuivere boodschappen te voelen en te horen wanneer je weet hoe je jezelf leeg moet maken en het contact met jouw helpende spirits kunt leggen. 
Deze cursus is dan ook onderdeel van de "Intuïtietraining", een powercursus waar je de basistechnieken leert om eerst energie te leren herkennen, vanuit daar het contact met jouw gids traint en vervolgens de tarot gebruikt om spirituele boodschappen te ontvangen.


De kosten en wat mee te nemen.

De kosten van de gehele cursus (drie dagdelen van 3/3.5 uur) zijn € 225,-. 

Dit is inclusief theoriemapje, werkbladen en certificaat van deelname.


Omdat je gaat leren de kaarten vanuit jouw intuïtie te duiden, is de cursus niet aan een vast tarotdeck gebonden. Je mag een eigen set tarotkaarten meenemen welke je mooi vindt. Het moeten wel echt tarotkaarten zijn, dus 78 kaarten met afbeeldingen, geen andere inzichtkaarten, zoals engelenkaarten. Mocht je nog geen idee hebben wat voor deck bij je past dan kan je in de cursus gebruik maken van een deck van de praktijk of een deck aanschaffen tijdens de cursus.

Daarnaast is het handig een schriftje of mapje aan te schaffen voor het huiswerk.


Klik hier  om cursusdata te bekijken en om in te schrijven. Gebruik het contactformulier voor meer informatie.


Tarotcursus Intuïtief

Tip: Wacht met het aanschaffen van een tarotdeck tot de eerste les geweest is, je krijgt uitleg waar je op moet letten voor het aanschaffen van jouw ideale deck en krijgt de ruimte met verschillende kaarten te oefenen.

Ik heb bij Etty de Intuïtietraining gevolgd waar tarot een groot onderdeel van is. Daar heb ik erg over getwijfeld, ik had niks met kaarten en vond het maar nep overkomen. Na een consult bij Etty nog even over gehad en toen ik zag hoe zij er zelf mee werkte in het consult en wat ze er over vertelde kreeg ik er al snel een ander beeld bij.


Het heeft me echt verbaasd wat we uit de kaarten konden halen de eerste tarotles. We hebben op elkaar geoefend en ik kreeg een hele duidelijke kaartlegging.

Ik had nog nooit met tarot gewerkt maar zoals Etty al zei kan dat alleen maar een voordeel zijn want je hebt daardoor echt de ruimte om jouw intuïtie te laten spreken.


Ik gebruik de legpatronen uit de cursus nog regelmatig, wanneer ik met een dilemma zit of meer inzicht wil in een bepaalde relatie.


De training heeft me rustiger gemaakt en ook dat ik sterker in mijn schoenen sta, ik durf veel meer bij mijn gevoel te blijven!


Sanne

Ervaring cursist