Lenormand Cursus

Leer de Lenormand kaarten te gebruiken om vragen te beantwoorden van jezelf en van mensen in jouw omgeving. Vragen als: " Welke studie zou bij mij passen? Wat kan ik doen om mijn dieet te laten slagen? Hoe staat mijn relatie er voor? Welke houding moet ik aannemen in de sollicitatie" En nog veel meer van zulke vragen kan je duiden aan de hand van verschillende leggingen. De inzichten die de kaarten je aanreiken zullen je versteld doen staan!


Tarot of Lenormand?

Lenormand kaarten zijn met name geschikt om inzicht te geven in dagelijkse beslissingen en geven concrete informatie in vraagstukken. Vergeleken met de "spirituele" tarot kan je met Lenormandkaarten heel gericht de details van bepaalde zaken blootleggen. In deze 4-daagse cursus leer je de betekenissen van alle 36 kaarten en hoe je deze kunt duiden in relatie tot elkaar in bepaalde vraagstukken.


De cursus Intuïtief Tarot is gericht op het geven van woorden aan jouw intuïtie. Vaak hebben we over bepaalde situaties al een voorgevoel maar is het lastig te filteren wat nou onze eigen emotie is, de invloed van buitenaf en wat ons onderbewustzijn ons probeert te vertellen. De Tarotkaarten intuïtief leren duiden geeft handvatten om het onderbewustzijn bewust te maken.

Met Lenormand kan jouw intuïtie tijdens het lezen van de juiste kaartbetekenis “aanslaan”, een innerlijk signaal wat jou vertelt dat de duiding klopt. Het duiden van de kaart of afbeelding zelf gebeurt niet vanuit emotie en intuïtieve inleving, maar het bepalen van de juiste duiding is absoluut een intuïtief proces.


Welke kaarten gebruik je dan zelf in een sessie, Etty?

Allebei! Meestal begin ik mijn sessie met de tarotkaarten om de energetische indrukken te vertalen en te bevestigen. In deze fase van de sessie zijn de gevoelens en ingevingen die ik doorkrijg cruciaal, tarot is daarin de spiegel en geeft het juiste perspectief. Voor vervolgvragen gebruik ik vaak de Lenormandkaarten om de details te ontrafelen. Hierin speelt mijn intuïtie een rol in het kiezen van de juiste betekenissen, omdat die bij de Lenormand eindeloos kunnen zijn door de combinaties van de kaarten.


Lenormand Leerkaarten

Tijdens deze cursus maak je gebruik van de Lenormand Leerkaarten die door Etty zelf zijn ontworpen. Deze kaarten maken het nog makkelijker om de betekenissen eigen te maken. Door de steekwoorden op deze spiekkaarten ontstaat er een soort letterbak waar jouw intuïtie op kan reageren wanneer je de kloppende duiding voor dat moment in die context duidt.Hoe is de cursus opgebouwd?

De complete cursus bestaat uit 2 modules, een laagdrempelige Basisworkshop van 1 dagdeel om kennis te maken met de Lenormand en de basisprincipes te leren. Hiermee kun je al aan de slag met het beantwoorden van vragen.

De tweede module beslaat 3 dagdelen, hierin leer je hoe je Lenormand kunt gebruiken voor complexe vraagstukken en uitgebreide leggingen en hoe je de verschillende lagen van een reading in kaart brengt.

Het is mogelijk de modules los van elkaar te volgen, wel dient voor start module 2 module 1 gevolgd te worden.


Module 1: Basisworkshop

In deze actieve workshop maken we gebruik van de Leerkaarten. Door het gebruik van de steekwoorden is het mogelijk direct te beginnen met simpele duidingen en al doende leer je. We behandelen de basismethode van het kaartleggen en verschillende legpatronen voor vragen van alle dag komen aan bod. Dit geeft je een perfecte basis om de werkwijze eigen te maken.


Kosten: €100,- inclusief de Leerkaarten ( € 75,- indien Leerkaarten reeds in bezit)

De Basisworkshop is ook beschikbaar als Online VideotrainingModule 2: Verdiepingscursus

Heb je ervaren hoe concreet en waardevol de inzichten kunnen zijn met de kaarten? In deze verdiepingscursus gaan we ook letterlijk de diepte in met readingen, complexe en uitgebreide legpatronen worden doorgenomen.


Les 1: Je leert hoe je de kaarten in meerdere rijen kunt lezen, zodat eenzelfde kaart met meerdere andere kaarten gelezen wordt. Zo ontstaat er diepgang in de legging. Je leert waar de harten, klavers, ruiten en schoppen voor staan en wat voor invloed ze op elkaar hebben om meer inzicht te krijgen in een reading. Na het duiden van de kaartcombinaties gebruik je deze combinaties voor extra informatie en concretisering.


Les 2: Je leert waar de getallen van de speelkaartelementen voor staan en wat hiervan de invloed is op de reading.  Ook leer je wanneer een kaart voor een persoon kan staan, bijvoorbeeld een blonde vrouw met blauwe ogen. Deze concrete informatie kan erg verhelderend zijn als er bijvoorbeeld een boodschap is dat iemand uit de omgeving hulp aanbiedt. De gedetailleerde beschrijving geeft een aanwijzing om wie het kan gaan.


Les 3: Je leert in deze les alle kennis samen te brengen in de klassieke legging met 36 kaarten: "Grand Tableau". In simpele concrete stappen leer je dit overweldigende patroon stap voor stap te ontrafelen zodat je een complete reading kunt doen met de Lenormand kaarten.


Kosten: €225,- inclusief werkmapje


Wat kan je na deze module?

Je bent in staat de Lenormand kaarten te gebruiken om vragen te beantwoorden van jezelf en van mensen in jouw omgeving. Vragen als: " Welke studie zou bij mij passen?Waar liggen mijn talenten? Wat kan ik doen om mijn dieet te laten slagen? Hoe staat mijn relatie er voor? Zal ik die baan krijgen? " En nog veel meer van zulke vragen kan je duiden aan de hand van verschillende leggingen. De inzichten die de kaarten je aanreiken zullen je versteld doen staan!


Deze interactieve methode maakt het leren van de kaarten makkelijk en behapbaar. Daarnaast ontvang je een mapje met alle informatie zodat je het thuis op je gemak verder kunt bestuderen. Dat maakt het voor iedereen mogelijk deze methode te beheersen.


Readingen in de cursus

De cursus is er op gericht om te leren de kaarten te duiden. Om dit te doen gaan we aan de slag met eigen vragen en vragen voor elkaar. Dit kan veel inzichten en helderheid geven in het levenspad, wel blijft de hoofdfocus het leren van kaartleggen.Klik hier om cursusdata te bekijken en om in te schrijven.

Lenormand Cursus