Energie & Ontmoet jouw Gids

Energie & Ontmoet jouw Gids

In deze combi workshop ga je met 1 vaste groep aan de slag met Energiewerk en het Ontmoeten van jouw Gids. 

Je leert de eerste avond helende energie aan te spreken en hoe je hier bewuster mee kunt werken. Ook oefen je technieken om te herkennen wat energie om jou heen met jou doet en je af te sluiten wanneer dit negatief voelt.


Op de tweede avond gaan we op zoek naar onze geleidegids, de ondersteuner die je bijstaat in jouw levenspad.
Leg verbinding met de wijze raadgever en helper om je te helpen meer in overeenstemming te leven met jouw zielepad.


Door met een vaste groep deze 2 avonden te volgen ontstaat er een veilige en vertrouwde sfeer om zo diep mogelijk in de verbinding met jouw eigen energie en die van jouw gids te komen.

Dag 1: Energieworkshop de Basis: Meditatie & Healing

Leer je openstellen om energie te sturen via je handen, leer je af te sluiten voor negatieve energie om je heen. Hierdoor kom je dichter bij jouw gevoel te staan en krijg je meer inzicht in jouw levensweg. Je leert via je handen energie (naar anderen) sturen om pijn te verminderen. Door middel van pendelen leer je energie te vertalen naar duidelijke antwoorden of iets geschikt voor je is.

 

Werken met helende energie  en meditatie

In deze cursus maak je kennis met Meditatie als basis om meer bij jezelf te komen. Wees niet bang, je hoeft niet lenig te zijn en een uur lang in stilte  in een lotushouding zitten, je leert op een praktische manier verschillende meditatievormen die je helpen tot rust te komen en bewuster te leven. Het voordeel daarvan? Wanneer je bewuster leeft in het hier en nu, dan heb je minder ruimte om te piekeren. Daarnaast ervaar je het leven veel intenser en zal je met jouw gedachten betrokken zijn bij het moment. Wanneer je even snel de boodschappen doet met het etentje van die avond al in gedachten, dan is de kans groot dat je de helft vergeet, je bent namelijk niet “aanwezig” in het moment. Door middel van meditatie leer je hoe je jezelf op een vriendelijke manier in het moment kunt houden en zo minder afdwaalt in onnodige ( en soms negatieve) gedachten.


Daarnaast maak je kennis  met energievelden van mensen, plekken, dieren en zelfs gedachten. Alles om ons heen bestaat uit energie, zowel positieve als negatieve en ook al heb je misschien geen ervaring met de spirituele wereld, toch heb je hier elke dag mee te maken.

Door kennis op te doen over spirituele energie kan je invloed uitoefenen op jouw eigen energie niveau. Wanneer je bijvoorbeeld erg beïnvloed wordt door een negatieve sfeer om je heen, leer je in deze workshop hoe je je daarvoor af kunt sluiten. Of wanneer je graag meer zou willen voelen wat voor jou de beste keuze is , dan leer je door middel van energie oefeningen onderscheid te maken tussen jouw eigen gedachten en gevoelens en die van de omgeving.

Je leert hoe je via je handen energie kunt sturen om jouw energie en die van anderen te versterken en te beschermen en het lichaam te ondersteunen in het helingsproces.

 

Bewust werken met energie

Leren werken met energie kan op verschillende manieren. Je kan je laten inwijden in een energievorm, zoals bijvoorbeeld gebeurd Reikicursus. Een systeem kan je zekerheid geven in het werken met energie. In de loop der tijd kan je het systeem beetje bij beetje loslaten en steeds meer op eigen gevoel gaan werken. Je kunt er ook voor kiezen direct kennis te maken met energiewerk vanuit jouw eigen gevoel.


Inhoud van de workshop

* Inleiding en voorstellen

* Theorie over verschillende energie systemen

* Meditatieoefeningen

* Visualisatieoefeningen

* Oefenen met energie

* Toepassingen van energie

* Energie van voorwerpen( o.a. edelstenen)

* Pendelen

* Reinigen van huizen

* De uitwerking van Energie

* Afsluiting


Methode

In deze workshop leer je werken met energie, zonder het gebruik van een systeem wat je leert in bijvoorbeeld een Reikicursus. In mijn ervaring is werken met energie iets heel persoonlijks wat zich ontwikkelt door te doen. Ik ben zelf begonnen met een systeem maar merk dat de uitgangspunten van het systeem niet meer passen bij mij als persoon. Ik vond de theorie te zweverig en miste de meerwaarde, dus ben ik mijn eigen vorm gaan ontwikkelen. Het resultaat daarvan leer ik je in deze training.

 

In de workshop leer je verschillende manieren om je open te stellen voor de energie, praktische toepassingsmogelijkheden en heel belangrijk, je leert je weer af te sluiten. Je leert je niet alleen weer af te sluiten voor helende energie, maar ook voor energie van buitenaf die je juist niet op wilt pikken, bijvoorbeeld jaloezie of negatieve energieen op bepaalde plekken. Daarnaast leer je hoe je energie door kunt geven via je handen. Hiermee kan je bij iemand de pijn verlichten, niet als vervanging van een arts, maar als ondersteuning. Dag 2: Ontmoet jouw Gids

In het leven krijg je elke dag te maken met keuzes, van grote beslissingen tot kleine. Het is vaak een proces van wikken en wegen, je wilt immers de juiste keuze maken. De maatschappij biedt kaders en bewegwijzering om goede beslissingen te nemen, maar die algemene kaders zijn niet altijd juist voor jou als persoon.

Hoe weet je nou wat voor jouw individuele pad de beste keuze is?


Elk mens heeft een begeleidende ziel om te gidsen door het leven heen.
Deze ziel is jouw gids, jouw persoonlijk klankbord, steun en troost. Iedereen heeft een gids, vaak hebben mensen zelfs al (onbewust) contact ervaren in hun leven.

Het versterken van het gidscontact kan twijfels in een keuzeproces wegnemen en biedt troost en steun in moeilijke tijden.


Het leren hoe je contact kunt maken met jouw Gids is een fantastisch startpunt als je meer in contact wilt komen met jouw gevoel, jouw intuïtie. Heb je wel eens een ingeving gehad waarvan je later kunt zeggen, wow , dat leek wel ingefluisterd door iets of iemand buiten mijzelf? Als je geluisterd hebt naar die ingeving zal die herinnering een gevoel van bescherming geven, misschien heb je het weggewoven en kijk je er nu op terug "zie je wel, hàd ik maar naar mijn gevoel geluisterd..."

In een wereld waarin dingen niet altijd waar voorgespiegeld worden, maar wij de waarheid nog wel voelen is het contact met jouw spirituele helpers een cadeau om helderder af te stemmen op jouw gevoel. Het leert je scherper te zien wat speelt, waardoor twijfels sneller naar de achtergrond verdwijnen. Vergelijk het met een tom tom, in plaats van dat je deze in de kofferbak hebt liggen en wat zacht gemompel hoort zodra je een afslag nadert, hangen we deze voorin en kun je luid en duidelijk horen wat deze te zeggen heeft.


Je maakt in deze actieve workshop kennis met verschillende disciplines om de spirituele gids te leren kennen die jou bijstaat.

De disciplines die gebruikt worden zijn:


• Geleide meditatie

• Automatisch schrift/ Geïnspireerd schrijven

• Intuïtief Tekenen


Je leert communiceren met jouw gids en op deze wijze kan je zelf inzicht krijgen over jouw levenspad. Sommige mensen zullen direct contact ervaren met hun gids, andere mensen ervaren het contact subtieler. Je ontvangt daarom een theoriemapje zodat je thuis kan blijven ontwikkelen om in contact te komen met je gids.

Omdat het een nieuwe manier van communiceren is mag je ervoor leren open te staan, en dat kost soms tijd!Kosten en locatie

De kosten van deze cursus zijn € 200,- voor 2 avonden. Dit is inclusief koffie, thee, water en wat lekkers.

Omdat het doel van deze combinatie is met een vaste groep de diepte in te gaan kun je deze twee avonden alleen als geheel volgen.


De locatie is Westendorp Gelderland, gratis parkeren voor de deur.

Inschrijfformulier

*VOL* Opgeven reservelijst Energie & Ontmoet jouw Gids woensdag 10 & 17 januari 19.00-22.00 uur