Opstellingen

Familieopstellingen en thema opstellingen

In een sessie Opstellingen gaan we samen op zoek naar de antwoorden op levensvragen en waarom je de dingen voelt en ziet zoals je dat doet. Welke overtuigingen bepalen jouw leven?


Je gaat op zoek naar de oorzaak van een emotie, of een blokkade, een gebied waar je maar niet mee vooruit komt. Met opstellingen ga je er van uit dat jij als individu verbonden bent met mensen en zaken om je heen, die jou weer beïnvloeden en sturen. Het herkennen en begrijpen van die invloeden kan je antwoorden geven op verschillende levensvragen en thema's zoals:


Op welke manier hebben de patronen van mijn (voor)ouders invloed op de keuzes die ik maak?


Waarom kan ik niet mijzelf zijn in contact met mijn familie?


Ik voel dat ik met mijn werk meer er uit zou kunnen halen, maar ik weet niet goed hoe

Ondanks mijn successen ( die ik zie) voel ik me nog steeds onzeker, waar komt dat vandaan?

Ik vind het moeilijk om mijn hart te openen in een relatie

Wanneer ik bijna een grote wens in vervulling zie gaan, gebeurt er altijd weer wat waardoor ik mijn succes lijk te saboteren.

Ik voel weinig zelfliefde en heb het gevoel dat ik minder waard ben dan de ander


Ik kom slecht bij mijn gevoel en intuïtie, alsof dat geblokkeerd is, wat zit me in de weg?Een van de meest bekende vorm van opstellen is een Familie Opstelling. Zoals de naam al verklapt duik je in een Familie Opstelling in jouw familiesysteem. Omdat jouw programmering en overtuigingen hun oorsprong vinden in jouw jeugd zijn veel vraagstukken in het nu terug te leiden naar jouw verleden.  Vaak aan de hand van een vraag of een thema breng je jezelf en jouw familiebanden in kaart. Daardoor ontdek je de invloeden vanuit jouw opvoeding, of de relaties met jouw familieleden, zelfs de levens van jouw voorouders invloed kunnen hebben op hoe jij vandaag de dag denkt, doet en voelt. Het kan ontzettend verhelderend en helend zijn te doorgronden waarom jouw ouders en voorouders bepaalde keuzes hebben gemaakt en hoe dat weer doorwerkt op jouw overtuigingen.


Naast het opstellen van jouw familie kun je ook jouw emoties/persoonlijkheid opstellen in relatie met jouw thema. Hoewel familie zeker een enorme impact kan hebben, ben je ook een individu met een vrije wil. Hoe jouw ouders zich ook hebben gepositioneerd, afhankelijk van jouw karakter heeft dat bepaalde systemen in werking gezet. Het bewust zijn van die eigen persoonlijkheid en die mee te nemen in het onderzoeken van jouw patronen is een extra laag om meer regie terug te pakken in jouw leven.

Mijn methode voor een opstelling


In een opstellingsessie maken we een combinatie van poppetjes ( visueel) en kaarten (voelen). Daarnaast maken we gebruik van mijn paranormale waarnemingen om objectief en zuiver inzichten te verhelderen, dus wanneer een stukje informatie ontbreekt of niet helder wordt, stem ik af om meer inzicht te krijgen. Hierdoor ontstaat er een objectieve bron van raadgeven en krijg je bevestiging over de antwoorden die naar boven komen, dat je het niet zelf verzint of invult.


Wanneer je goed bij jouw gevoel kunt komen zijn de kaarten een prachtige aanvulling om emoties en gevoelens te ervaren van de mensen die aan jouw verbonden zijn. Heb je moeite met voelen dan is dat geen probleem, dan zullen we meer de nadruk leggen op het visueel interpreteren van de opstelling wat diep door kan werken op het doorgronden van de situatie.


Door deze technieken met elkaar te combineren heb ik ervaren dat je op een hele zuivere en doelgerichte manier tot antwoorden komt. Soms is een blinde vlek zo hardnekkig, een overtuiging zo vastgeroest dat je zonder hulp van spirituele helpers moeilijk tot de kern kan komen. Je hebt dat iemand nodig die je even op weg helpt, maar niet vanuit eigen interpretatie . Juist het samenspel tussen jouw opstelling en de helpende sturing van mijn gidsen waarmee ik afstem op jouw verhaal zorgt dat de antwoorden die opkomen dienend zullen zijn voor jouw proces en we snel tot de kern komen.

"Wanneer iets erkend wordt ontstaat er soms al lucht, en een opstelling biedt je de mogelijkheid om niet alleen vanuit jouw hoofd iets te bekijken, maar ook met jouw hart."


Een consult of een opstelling?

Tijdens een persoonlijk consult geef ik jou antwoorden op vragen en geef je directe inzichten in levensthema's. Die antwoorden kunnen erg verhelderend zijn en to the point. Grappig genoeg krijg ik in mijn sessies vaak beelden door die je kunt vergelijken met een opstelling. Door de informatie kan je soms al thema's doorbreken en aanpakken. Maar wanneer een thema hardnekkig is of gecompliceerd, vraagt het juist ook eigen inspanning en ontwikkeling om iets te doorbreken. Opstellingen is dan een prachtige techniek om zelf een actieve rol te pakken in het vinden van antwoorden, het afstemmen op jouw gevoel en de inzichten die jou kunnen helpen. Daarnaast ervaren veel mensen vaak ook heling door een opstelling, waardoor blokkades oplossen. Wanneer iets erkend wordt ontstaat er soms al lucht, en een opstelling biedt je de mogelijkheid om niet alleen vanuit jouw hoofd iets te bekijken, maar ook met jouw hart. Een opstelling kan veel dieper de blinde vlekken van een thema bloot leggen, omdat je zelf betrokken bent bij het vinden van de antwoorden.


Zoek je dus vooral antwoorden en richting, dan is een persoonlijk consult meer geschikt. Ben je op zoek naar verdieping en heling, dan is een opstelling een prachtige methode!


Investering

Een opstelling duurt 2 uur en de kosten zijn € 210,-


Afspraak maken

Maak direct een afspraak via de online agenda

Je kunt zien welke opties nog open staan en gelijk een afspraak inplannen. Kom je er met de agenda niet helemaal uit? Stuur me een bericht via het contactformulier en dan vinden we samen een passende datum.

Online Agenda

Vormen van opstellen


Er zijn ontzettend veel vormen van opstellen, de bekendste zet ik hier op een rij:


1. Groepsopstelling met representanten

Een groep mensen die jou niet kent wordt aanewezen om jouw familieleden te representeren, en hoewel ze geen enkele achtergrondinformatie hebben is het wonderlijk hoe de groep kennelijk vanuit "Het Veld" in verbinding komt met de juiste informatie. Mensen zullen dingen voelen, zien en ervaren en onder begeleiding van de opsteller worden er vragen gesteld zodat de kernvraag van de vraagstelller beantwoord wordt.


2. Opstelling met blaadjes

Je legt blaadjes op de grond voor de personen en thema's waar je vragen over hebt en gaat op de blaadjes staan. Op dat moment probeer je je te verbinden met de energie van dat of diegene wat het blaadje voorstelt en geeft het jou de emoties en indrukken die inzicht kunnen geven i jouw thema. Het zelf mogen doorvoelen en beleven van de emoties is een erg helende ervaring en zal naast antwoorden ook compassie en empathie kunnen geven voor alle spelers in jouw leven; wat weer een grote stap is binnen verwerken.


3. Opstelling met poppetjes

In deze vorm gebruik je poppetjes ( zoals houten poppetjes, of speelgoedpoppetjes) en deze ga je zelf samen met een opsteller op tafel plaatsen. Bij elke stap worden jou vragen gesteld en krijg je sturing om de kernen van jouw probleem op tafel te leggen. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden en een enorme kracht van deze methode is dan ook het visuele wat soms in een opslag hele patronen bloot kan leggen en erkenning kan geven voor dat wat je voelt.


4. Opstelling met kaarten

Tijdens deze vorm gebruik je kaarten met abstracte vormen die de thema's en personen voorstellen. Net zoals de poppetjes leg je deze op tafel en zie je in 1 oogopslag hoe de verhoudingen zijn. Daarnaast kun je ook de kaarten invoelen met jouw hand, wat heel fijn is om bepaalde gevoelens en energiën te kunnen verduidelijken.